Home > Kennisbank > WooCommerce > Simpel product toevoegen

Simpel product toevoegen

Om een simpel product toe te voegen in WooCommerce, volg je onderstaande stappen. Mocht je product meerdere opties hebben zoals kleur of maat, lees dan dit artikel.

  1. Navigeer in het menu naar 'Producten' en kies voor 'Nieuw toevoegen'.
  2. Geef het product een naam en plaats de omschrijving in het grote lege vlak.
  3. Aan de rechterkant van je scherm kun je het product categoriseren.
  4. Onder het kopje 'Productafbeelding' stel je een hoofdafbeelding in, selecteer er een uit de Mediabibliotheek of upload een eigen afbeelding.
    Voeg extra afbeeldingen toe bij 'Productgalerij'.
  5. Scroll naar de sectie 'Productgegevens'. Kies voor 'Simpel product' uit het uitklapmenu. Ook zijn hier de verschillende tabbladen te zien.

Productgegevens

Algemeen
Bij 'Algemeen' voer je de reguliere prijs in. Let op of je webshop prijzen inclusief of exclusief btw hanteert. Vul bij 'actieprijs' een eventuele aanbiedingsprijs en periode in, indien van toepassing.

Voorraad
In het 'Voorraad' tabblad kun je een artikelnummer invullen, de voorraadstatus beheren, voorraadhoeveelheid specificeren, en nabestellingen instellen. Stel een 'Lage voorraad drempelwaarde' in voor een melding bij bijna lege voorraad. Bepaal ook of het product slechts één keer per bestelling mag worden gekocht.

Verzendmethoden
Bij 'Verzendmethoden' geef je gewicht en afmetingen op en selecteer je indien nodig een verzendklasse.

Gerelateerde producten
'Gerelateerde producten' laat je Uppsells en Cross-sells toevoegen.

Eigenschappen
Op het 'Eigenschappen' tabblad kun je aanvullende kenmerken van het product toevoegen. Klik op 'Nieuwe toevoegen', voer naam en waarde in, en sla de eigenschappen op.

Ben je klaar? Publiceer het product met de 'Publiceren' knop bovenaan. Is het product nog niet af, of wil je het later publiceren, sla het dan op als concept via 'Concept opslaan'. Met 'Voorbeeld' kun je de productpagina alvast bekijken, ook als deze nog niet live is.

Geüpdatet op 11 maart 2024

Heb je na het lezen nog vragen?